MUSLIMAH KECIL DISINI

Tuesday, 18 February 2014

mungkin ini masanya yang sesuai

assalamualaikum , paparan tidak bernyawa tapi wujud disuatu laman yang tidak tahu dimana.
ya , sejak tetiba je (eh tak formal dah?) terbeli tudung labuh dgn afina ni . tiba tiba je datang balik rasa nak berubah dgn betul .  memang dah lama hasrat hati  nak berubah , tapi takut takut takut dgn diri , takut dengan apa kata manusia , apa kata ibu ayah , apa kata saudara . senang cer lahh apa kata orang ? 
tapi dah tersangkut , aku pon nolong lah die berniaga , ye lah she my junior kan ? i should help her . benda baik apa salah nya promosi lah katakan . so ntah lah keberapa kali tetiba nye aku join business tu . jadi partner in crime lah . haha lawak . 
dah biasa tu jadi aku dah mula sesikit berubah . dari segi pakaian , aurat beb . penting ! wajib lah . tutup apa yang patot . fesyen still berjalan tapi masih beserdehana lah . dan tahun ni aku keras aku akan berubah dari perangai aku tak sememeh yang solat 5 waktu pon lopang lopang . ya ALLAH malu nya aku . aku sombong dengan MU . cuba . cuba .cuba masih mencuba sehingga ke hari ni. dengan busy dengan business .
tah tiba tiba lagi , jadi model untuk tudung tudung sipenutuphawa collection . ya itu permintaan aku sendiri disebabkan suka berkamera lah . hahahah jadi boss aku yang cantik tu turutkan aja. dia yang tangkap kan siap ajar gaya sekali .. hebat juga junior aku ni . respek kot ..
lastly aku rasa , aku nak pakai muslimah . pakai tudung labuh yang terbeli hari first sekali . beli je pakainya idokk isshh tak sedia  lah katakan . lastly , im try to be brave . just wear and go out . alhamdulillah aku suka aku tenang ! serlnok beb rasa macam tuan puteri yang feel dress kembang terbang terbang tu . hahaha
so aku decide aku beli lagi kat boss aku tudung labuh . yaaaa aku dah berani kot . now truthly aku selesa. alhamdulillah . moga perjalanan ku menjadi hamba yang baik kepada NYA berjalan dengan lancar . amin amin ya Rabbal amin
aku yang sekarang bukan yang dulu namun terkadang akau masih teringat kisah silamku . berdosanya aku

No comments:

Post a Comment