MUSLIMAH KECIL DISINI

Tuesday, 25 February 2014

pin ariana rose yang berharga rm2.00

assalamualaikum ! 

haaaa ewah kemana tu? kejap akak . kejap abang banyak manis hahah.

alright trend sekarang dia suka pakai outfit yang kosong kan ? head to toe kosong . 

hampa tak mendap ka? 

udah le semua kosong , muke cemberut memang habis kosong markah hampa.

jadi sematkan pin ariana rose yang lawa ni di hijab mu . dan taraaaaaaaa tak sampai satu saat je hampa bukan sikosong lagi tetapi anda lah mawar yang sedang mekar dan takkan kuncup . kembang le tuuuu ...

harga? murah je . celah gigi je hampa boleh bayar . RM2- RM 2.50 




yang DAEBAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK tu beli satu paket yang berharga rm10.00 korang dapat lagi satu kerongsang percuma .....


HAAA KAN DAH CAKAP MEMNG MURAH !! acane nak order kak ? okey boleh direct message di fb Ramlahsaharani  atau wechat saya iaitu ramlahram95 atau text saya di talian 0175131638 atauuuu dm ke fb Zoro Monyok . sekian 


Monday, 24 February 2014

Pemimpin sekolah pemimpin diri

assalamualaikum .

apa yang kita tahu pasal pemimpin . adakah kita pemimpin ? ketuk dada bertanyalah kita pemimpin? 
memimpin apa ? diri sendiri atau diri orang lain ? atau keduanya? fikirkan fikir dalam dalam .


pemimpin sudah semestinya memegang tanggungawab yang akan membebankan mereka (cakap lepas lah) tak perlu berselindung seperti baik saja bunyiknya.. zzzzz 

pimpinan kita tu berkesan ke? terhadap diri sendiri dan orang lain . fikirkan balik?
bagi aku pimpinan aku masih ada tiang yang goyah . yaaa . kedatangan aku tidak tepat pada waktunya . aku mengaku aku mengaku itu kelemahan ku yang masih janggal jika diubah . mengapa ya . tanya diri . omo banyak sangat mengelatnya .

ya manusia pasti mahu meng backup diri sendiri . menipu kau tak mahu adili diri kau bukan . peduli aku? tidak !

serius je bunyinye releks lah kak .


show time akak sekalian !!!!!!!!

hari ini adalah hari penting hari yang cukup spesial bagi aku sebab ada bihun haha. tak delah hari perlantikan watikah dimana kita mendapat jawatan kita masing masing . aku pengawas sekolah yang agak kechubian disitu . okey nak tengok gambar ? nak ? nak? nah.
ku perkenalkan timbalan ku yang setia dari kiri ye akak akak .
mukhris , puan suria , lim xio yi , siti adlina , aku ,diyana,aaina

badan pengawas yang telatah nya tidak kurang hebatnya .
 heii kami masih no 1 di bawah cikgu . yaaaa

pelbagai gaya . gila. haha happening kot

yaaaaaa.. ini lah diaaa.
gegarkan megat khas !!!!!

Sunday, 23 February 2014

lelaki bersifat kebapaan

assalamualaikum . 
dah apehal dengan tajuk tu wanita cair cair cair . okay cair dengan lelaki yang mempunyai sifat kebapaan . yeah ! 
ingat lelaki je boleh cair dengan wanita bersifat kemakkan ke ? oh no kami pon boleh ..

cara bermanja dengan anak .
oh ayah nikahkan aku cepat . gatal sungguh anakkmu ini hahahha . 


semalam ye semalam . 

melihat sidia bermain dengan anak kecil ,
ketawanya dan anak itu bersatu ,
seperti mereka saudara kandung,
tiada kerisauan ,
terpancar sinar kebapaan 
hati ku berdetak laju kembali. 
sudah kuendahkannya ,
namun mata ini . yang degil
ingin melihat dia bermain dengan anak kecil itu . 
oh ya . aku cair dengan lelaki itu .
siapa? biarkan saja ia rahsia .


hambikk kau sampai berpuissiiiiiiii. fuyohhhh



Tuesday, 18 February 2014

mungkin ini masanya yang sesuai

assalamualaikum , paparan tidak bernyawa tapi wujud disuatu laman yang tidak tahu dimana.
ya , sejak tetiba je (eh tak formal dah?) terbeli tudung labuh dgn afina ni . tiba tiba je datang balik rasa nak berubah dgn betul .  memang dah lama hasrat hati  nak berubah , tapi takut takut takut dgn diri , takut dengan apa kata manusia , apa kata ibu ayah , apa kata saudara . senang cer lahh apa kata orang ? 
tapi dah tersangkut , aku pon nolong lah die berniaga , ye lah she my junior kan ? i should help her . benda baik apa salah nya promosi lah katakan . so ntah lah keberapa kali tetiba nye aku join business tu . jadi partner in crime lah . haha lawak . 
dah biasa tu jadi aku dah mula sesikit berubah . dari segi pakaian , aurat beb . penting ! wajib lah . tutup apa yang patot . fesyen still berjalan tapi masih beserdehana lah . dan tahun ni aku keras aku akan berubah dari perangai aku tak sememeh yang solat 5 waktu pon lopang lopang . ya ALLAH malu nya aku . aku sombong dengan MU . cuba . cuba .cuba masih mencuba sehingga ke hari ni. dengan busy dengan business .
tah tiba tiba lagi , jadi model untuk tudung tudung sipenutuphawa collection . ya itu permintaan aku sendiri disebabkan suka berkamera lah . hahahah jadi boss aku yang cantik tu turutkan aja. dia yang tangkap kan siap ajar gaya sekali .. hebat juga junior aku ni . respek kot ..
lastly aku rasa , aku nak pakai muslimah . pakai tudung labuh yang terbeli hari first sekali . beli je pakainya idokk isshh tak sedia  lah katakan . lastly , im try to be brave . just wear and go out . alhamdulillah aku suka aku tenang ! serlnok beb rasa macam tuan puteri yang feel dress kembang terbang terbang tu . hahaha
so aku decide aku beli lagi kat boss aku tudung labuh . yaaaa aku dah berani kot . now truthly aku selesa. alhamdulillah . moga perjalanan ku menjadi hamba yang baik kepada NYA berjalan dengan lancar . amin amin ya Rabbal amin
aku yang sekarang bukan yang dulu namun terkadang akau masih teringat kisah silamku . berdosanya aku