MUSLIMAH KECIL DISINI

Saturday, 28 June 2014

SIPENUTUPHAWA COLLECTION RAMADHAN

  assalamualaikum , esok bermulalah kita semua menjalani ibadah puasa selama sebulan . moga moga kita semua dapat buat yang terbaik . amin ya ALLAH.


   apabila #spharmy buat tinjauan atas minat minat muslimah kita sekarang ni dilihat kan budaya memakai bawal bercorak corak menjadi satu trending . Jadi kami pon berusaha mengeluarkan bawal yang sebegitu rupa dengan harga yang sangat sangat berpatutan dari mana mana kedai . insyaALLAH .


meh kak melah  belanja gambar bawal bercorak kome ! 





BAWAL BERCORAK AMEOBA
RM11.00 TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6.00
..................................................................................................

JIKA BERMINAT BOLEH  : TEXT KAMI DI 017-5131638  / 0175686479
WECHAT KAMI DI RAMLAHRAM95  / AFINAANUAR
ADD KAMI DI FACEBOOK RAMLAHSAHARANI  / AFINA ANUAR

BAWAL BERCORAK AMEOBA
RM11.00 TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6.00

..................................................................................................

JIKA BERMINAT BOLEH  : TEXT KAMI DI 017-5131638  / 0175686479
WECHAT KAMI DI RAMLAHRAM95  / AFINAANUAR
ADD KAMI DI FACEBOOK RAMLAHSAHARANI  / AFINA ANUAR

BAWAL BERCORAK BUNGA KECIL
RM11.00 TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6.00

..................................................................................................

JIKA BERMINAT BOLEH  : TEXT KAMI DI 017-5131638  / 0175686479
WECHAT KAMI DI RAMLAHRAM95  / AFINAANUAR
ADD KAMI DI FACEBOOK RAMLAHSAHARANI  / AFINA ANUAR

BAWAL BERCORAK ARMY
RM11.00 TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6.00

..................................................................................................

JIKA BERMINAT BOLEH  : TEXT KAMI DI 017-5131638  / 0175686479
WECHAT KAMI DI RAMLAHRAM95  / AFINAANUAR
ADD KAMI DI FACEBOOK RAMLAHSAHARANI  / AFINA ANUAR


BAWAL BERCORAK BUNGA VINTAGE
RM11.00 TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6.00

..................................................................................................

JIKA BERMINAT BOLEH  : TEXT KAMI DI 017-5131638  / 0175686479
WECHAT KAMI DI RAMLAHRAM95  / AFINAANUAR
ADD KAMI DI FACEBOOK RAMLAHSAHARANI  / AFINA ANUAR



BAWAL BERCORAK AMEOBA
RM11.00 TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6.00

..................................................................................................

JIKA BERMINAT BOLEH  : TEXT KAMI DI 017-5131638  / 0175686479
WECHAT KAMI DI RAMLAHRAM95  / AFINAANUAR
ADD KAMI DI FACEBOOK RAMLAHSAHARANI  / AFINA ANUAR


































Tuesday, 24 June 2014

hari sukan yang kali ke 48

wah dengar kali ke 48 .  really my school so that  old ?

selamat malam wahai pembaca . ada ke? #bunyi cengkerik 

pada 22 haribulan 6 yang lepas hari sukan telah dilaksanakan dengan sederhana . 
dan kami pon have fun lah walaupun mood waktu tu tak berapa nak ok .
kulit yang tak berapa nak putih ni pon dah mula menemui kulit yang hitam terdahulu .
dan sifat ku yang ganas telah kembali hadir ke dalam sanubari .
contoh ? tendang orang yang salah dalam kawad . oh ya . kawad apa ? semestinya kadet polis . walaupun keadaan kami begitu daif tapi kami cuba untuk memeriahkan acara sukan ini dengan nyanyian lagu rakyat kami yang begitu bersemangat . tahniah rakan rakan dan junior junior ku yang dipaksa masuk . maaf kan akak ye kalau tersilap bahasa atau ternaik kaki atau tangan . 

harap kita boleh mantapkan lagi pasukan kadet polis megat khas  insyaALLAH :)

SO APA LAGI BELANJA GAMBAR LAH ,
ha tengok apa tu ! kantoi .

naib johan rumah sukan . tahniah ye satria :)

abang sayang dihadapan . maaf kalah ye , awak tak cukup sado lagi .

uh . pasukan kadet polis .  korang terbaik . tengok lah sapa komander nyaaaa .

oh ya ni lah johannya , hebatlah kome

sengih sorang sorang

Thursday, 5 June 2014

wideshawl cotton RM10.00 sahaja .

assalamualaikum jap ye . nak gosok habuk . fuhhhh berhabuk betoii blog ni . sawang sini sana . 

anda tercari cari wideshawl labuh yang harga murah ? kat sinilah tempatnyaaaa . 



warna : light blue .
panjang : 1.15 meter
harga: rm10.00 tidak termasuk postage (rm6.00)
harga ikut postage :rm16.00


#customer boleh pilih warna yang dikehendaki sama ada didalam gambar mahupun luar gambar .

warna : ungu / purple
panjang : 1.15 meter
harga : rm 10.00 tidak termasuk postage (rm6.00)
harga ikut postage : rm16.00


#customer boleh pilih warna yang dikehendaki sama ada didalam gambar mahupun luar gambar .

warna : kelabu
panjang : 1.15 meter
harga : rm 10.00 tidak termasuk postage (rm6.00)
harga ikut postage : rm16.00

#customer boleh pilih warna yang dikehendaki sama ada didalam gambar mahupun luar gambar .

# yang tidak berminat tudung labuh anda boleh lipatkan ia agar jadi pendek sedikit . tapi jangan pendek sangat Nanti nampak pula apa yang tidak patut orang nampak . Faham kan . labuh lebih manis . 








# JIKA ANDA BERMINAT BOLEH LAH BERHUBUNG TERUS DENGAN KAMI MELALUI 

SMS :
AFINA ANUAR (0175686479)
RAMLAH SAHARANI (0175131638)

TAKDE KREDIT ? TAK PE TAKPE BOLEH ADD KAMI DI  SINI

FACEBOOK: 

RAMLAHSAHARANI
(https://www.facebook.com/love.kim2)


ATAU

AFINAANUAR
(https://www.facebook.com/FinAnuar?fref=ts)



ATAU ADD WECHAT KAMI .

AFINAANUAR ATAU RAMLAHRAM95 




#TERIMA KASIH SEMUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :)

Saturday, 10 May 2014

PERPISAHAN GURU-GURU PRA-U MEGAT KHAS

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT PETANG

mesti ada yag tahu pasal pemusatan tingkatan enam . jadi mesti lah guru guru di sekolah aku kena tarik . kebanyakkannya guru guru cemerlang dalam sesuatu matapelajaran . hati dirundung sedih , perit . ada 6 orang cikgu kena pindah . jadi kami dapat guru baru yang ajar kami . seperti cikgu zakiah , mrs yeoh , puan rahayu , cikgu nasir , bla bla bla ramai sebenarnya , tapi lupa nama . oho anak murid apalah . jadi hari khamis yang lepas ada dibuat majlis perpisahan guru guru . sebak rasanya . tapi apa boleh buat yang hilang berganti . kami tetap buat muka ceria sebab kalau buat muka sedih karang cikgu berat hati nak tinggalkan kami . nak tinggalkan anak murid yang comel comel ni bukan senang tau . jadi oleh itu cikgu saya doakan semoga cikgu berjaya di sekolah baru . jangan lupakan kami , lagi lagi saya yang nakal ni . haha . bye #lapairmata :'(
kami dan mrs.yeoh #farewellday

kami dan cikgu nasir  #farewellday

kami dan puan rahayu #farewellday

kami dan pn. suria #farewellday 

Friday, 18 April 2014

ANDA PEMINAT WIDESHAWL?

ASSALAMUALAIKUM.


                          MARI CANTIKKAN MATA SEBELUM MEMULAKAN PROMOSI .


RATA RATA SEKARANG WANITA , MAKCIK , KAKAK , MAK , ADIK , NENEK  AMAT SUKA MEMAKAI WIDESHAWL . IKUT TREND KATAKAN . SO KAMI #SIPENUTUPHAWA JUGA TIDAK KETINGGALAN MENGELUARKAN WIDESHAWL . WIDESHAWL APE NI ?  OK OK KITA BELANJA MATA DENGAN TENGOK GAMBAR DULU YE? 
  

KALAU BERMINAT BOLEH PM DI FACEBOOK SAYA. 

TEKAN JE LINK NI  https://www.facebook.com/love.kim2

TAK PON BOLEH TERUS MESEJ SAYA DI 0175131638 ATAU PARTNER SAYA AFINA ANUAR 0175686479


TAK LEH LAGI? ADD WECHAT SAYA @RAMLAHRAM95  ATAU @AFINAANUAR


WIDESHAWL MUSLIMAH ,
PLAIN COTTON
BERUKURAN 2METER
RM15 EXCLUDE POSTAGE .
RM20 INCLUDE POSTAGE SM
#FREEGIFT FLOWER BROOCH#

SILA BERI PERHATIAN KIRI ANDA .
WIDESHAWL MUSLIMAH BERCORAK .
BOLEH PILIH APA CORAK .
RM 20 EXLUDE POSTAGE
RM25 INCLUDE POSTAGE SM .
#FREEGIFT FLOWERBROOCH#

HALFMOON MUSLIMAH .
BOLEH PILIH APE SAJE COLOUR .
RM25 EXCLUDE POSTAGE
RM30 INCLUDE POSTAGE SM.
#FREEGIFT FLOWERBROOCH#

ALHAMDULILLAH , DAH BERTUNANG YE?

Assalamualaikum ,
lama rasanya tidak melenguhkan tangan untuk menekan keyboard di pagi hening lagi sejuk .

rasanya ada je nak post cuma kemalasan yang melanda diri bertambah kritikal dari hari hari . haih .


sempena pertunangan kakak sedara , rajin kan lah diri nak menghupdate walaupun malas . haha kesian kitewwwwwww .


hari tu punya hari tu balik belakang lagi , kakak sedara kita yang bernama kak adda sudah pon melansungkan pertunangannya bersama jejaka pilihan hati sendiri . sumber mak jemah sekampung mengkhabarkan bahawa pasangannya itu adalah kawan baiknya sendiri . 

eh bestnya . sebab kawan baik kita tahu dah perangai buruk dan baik kita . betoi daaakkkk? 

dan aku sebagai sepupu ye sepupu . haruslah turun kampung untuk tolong apa yang patut . ye lah umur pon makin meningkat . udah 19tahun pon kena lah tunjuk kerajinan anak dara ni , walaupun kau ni (PEMALAS SEBENARNYA) . buat lah apa yang patut kan kan . senang lah lepas ni kita pulak yang bertunang . eh kau . 


pada hari keramat tu aku jadi jurukamera yang tidak profesional tapi gambar memng superb . kata kakak sedara i lah . nak cakap dengan hampa memang ramai kot sedara iolls yang memakai kamera dlsr yang hebak hebak tu . sedih mengenangkan diri apabila takda kamera hebak sebegitu , :( 





jadi i belanja uolss gamba je lah . k bye. 


adik beranak pak cik kasim . cantik cantik dan hensem tau .

bakal mak mertua :)

tangan iolss memang kreatif. daebakk!

memang jelita habis.

say cheese akak - akak sekalian

satu keluarga kak jemah happening uolls!


eh? pengantin mana pulak ni ye?


Thursday, 6 March 2014

lembu untuk dijual

assalamualaikum 
asyik tolong kawan je promote barang , baik tolong ayah sendiri pulak promote lembu . 



serius .



ayah saya nak jual lembu yang besar , sihat , gebu. 
ayah cakap harga di 1kilogram berharga rm 11 .00 .
ayah cakap ianya amat terhad . siapa cepat dia dapat .
dan last sekali ayah kata harga boleh runding


oh tempat kandang ni di kuala kangsar , ipoh . gambar dia sikit je . nanti akan di upgrade ye dari hari ke hari.

fuyoh tagline ayah .

berminat ? sila hubungi 

Haji Saharani : 0125346574 


Tuesday, 25 February 2014

pin ariana rose yang berharga rm2.00

assalamualaikum ! 

haaaa ewah kemana tu? kejap akak . kejap abang banyak manis hahah.

alright trend sekarang dia suka pakai outfit yang kosong kan ? head to toe kosong . 

hampa tak mendap ka? 

udah le semua kosong , muke cemberut memang habis kosong markah hampa.

jadi sematkan pin ariana rose yang lawa ni di hijab mu . dan taraaaaaaaa tak sampai satu saat je hampa bukan sikosong lagi tetapi anda lah mawar yang sedang mekar dan takkan kuncup . kembang le tuuuu ...

harga? murah je . celah gigi je hampa boleh bayar . RM2- RM 2.50 




yang DAEBAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK tu beli satu paket yang berharga rm10.00 korang dapat lagi satu kerongsang percuma .....


HAAA KAN DAH CAKAP MEMNG MURAH !! acane nak order kak ? okey boleh direct message di fb Ramlahsaharani  atau wechat saya iaitu ramlahram95 atau text saya di talian 0175131638 atauuuu dm ke fb Zoro Monyok . sekian